prag fra luften

Tjekkiets hovedstad, Prag, er på mange måder blevet en oplagt turistattraktion for hele Europa. Det er der også rigtig god grund til. Kan man lide smuk arkitektur og klassiske byer, så er Prag i hvert fald lige sagen.

Hvis du er typen, der godt kan lide at tage på storbyferier sammen med vennerne eller familien, så må du bestemt ikke misse Prag. Prag er nemlig en by, der rammer den perfekte balance mellem moderne storby og den klassiske charme. Man kan nærmest ikke undgå at komme hjem fra Prag uden massevis af billeder fra alle de mange smukke torve eller de prangende husfacader.

Undgå andre turister

Hvis du har kig på Prag som destinationen for jeres næste ferie, bør du altså ikke lade dig skræmme væk af de mange turister.

For det første gør de bestemt ikke Prag til en mindre skøn rejsedestination. Hvis I hellere vil have byen lidt mere for jer selv, er der dog også mulighed for det. Det kræver dog, at man kommer i de lidt mere atypiske sæsoner, hvilket som et minimum betyder uden for skolernes ferie. De fleste vil anbefale at tage til Prag i enten foråret, hvor alt springer ud, eller i efteråret, hvor byen får et helt særligt gyldent lys.

Vil du prøve at undgå andre turister, kan du altså med fordel også prøve at rejse til Prag uden for disse årstider. Prag er nemlig en herlig og charmerende feriedestination hele året rundt.

Tager du for eksempel til Prag om vinteren eller i juletiden, bliver der afholdt julemarkeder, som bestemt ikke bliver gjort mindre hyggelige af de smukke og klassiske omgivelser.

Er vejret helt dårligt, er der dog også mange indendørs seværdigheder i en by som Prag. Der er blandt andet et fedt natteliv og gode barer, og man kommer bestemt heller ikke til at mangle shopping-muligheder.

Læs mere om alle de mange muligheder, der er i Prag ved at klikke her.

Dette skal du se

Vil du have den helt autentiske og optimale oplevelse i Prag, er der dog et par seværdigheder, som man bare bliver nødt til at se. Om ikke andet for at kunne strege dem af liste og sige, at man har set dem.

Tag for eksempel en tur forbi slottet Hradcany, hvor den tjekkiske præsident bor. Slottets historie går dog mange år tilbage til en tid langt før Tjekkiet blev en republik.  Lige omkring slottet ligger en stor del af de andre oplagte seværdigheder i Prag, hvilket gør det oplagt bare at tage en spadseretur igennem byen for at opleve det hele. De omkringliggende bygninger består af et væld af gamle kirker og kringlede gader fyldt med gode historier.

Rent praktisk er Prag også en dejlig rejsedestination. Fordi der i årets løb kommer en del turister forbi, er det i den grad muligt at kommunikere på engelsk. Derudover kan både fly og hotel også findes billigt, hvis bare man bruger lidt tid på at lede.

Tags
No Tag

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *