Hvis du er en stor madelsker, handler en god ferie til udlandet ikke kun om at se nogle spændende seværdigheder eller dase på en strand, men også om at få smagt på den lokale madlavning. Mad er en vigtig del af enhver kultur. Hver eneste lille ingrediens kan fortælle dig noget om den kultur, du begiver dig rundt i, og om naturen, der omgiver den.
Vær ikke bange for at tage en chance
Det kan selvfølgelig være en smule grænseoverskridende nogle gange at prøve den lokale menu. For eksempel kan en del af den lokale menu være insekter eller mad, der er tilberedt på yderst særprægede måder.
Her er det i sidste ende et spørgsmål om at tøjle din frygt og i stedet kaste dig ud i oplevelsen – dog med en bevidsthed om at spise steder, der ser ud til at leve op til sundhedsmæssige forhold. Ikke alle restauranter er lige gode til det der med hygiejne, så det skal du lige huske at holde dig for øjet.
Bring det eksotiske med hjem
Hvis du vil opleve en del af de eksotiske verdenshjørner hjemme i dit eget køkken, kan du med fordel springe ud i at lave forskellige former for udenlandsk tilbehør til din mad. Det kunne for eksempel være den populære ret, humus, som stammer fra Mellemøsten. Det er en utrolig simpel opskrift, som de fleste kan lave, og siden den fungerer bedst som snack eller forret, behøver du ikke bekymre dig alt for meget om at komme til at ødelægge den store hovedret, hvis du kvajer dig under dine første forsøg.
I stedet kan du bruge humus som en lille eksotisk smag, der kan supplere resten af måltidet.
Bland kulturerne sammen og skab noget nyt
At blande det danske køkkens ingredienser med et udenlandsk køkkens ingredienser kan skabe spændende resultater, især hvis du bruger lokale ingredienser, som du har købt på dine rejser og bragt med hjem, f.eks. rigtig indisk karry, kirsebærlaurbær, eller helt andre typer, som slet ikke fås almindeligvis her i Danmark.
At blande forskellige former for retter er ganske naturligt for vores kultur. Bare se på hvor populær kartoflen er blevet i danske retter, selvom den oprindeligt stammer fra Sydamerika. Det handler om at finde ud af, hvordan nye former for ingredienser kan gavne din nuværende madlavning, og siden dansk madlavning godt kan være lidt ’kedelig’ og flad i sin smag til tider, er det kun en god idé at få fat i mere spicy ingredienser og lade dig inspirere af de retter, som du er stødt på under dine rejser.