smørrebrød danskernes yndlingsspise

Er der noget vi danskere elsker, så er det en god omgang smørrebrød. Og findes der noget mere dansk end smørrebrød? Næppe. 

 

De findes i et utal af varianter – fiskefileten med remoulade, æggemaden med rejer eller dyrlægens natmad, vi har alle vores favorit. Det er tidsløse klassikere inden for den gastronomiske verden. Følelsen af at sidde med familien rundt om den ternede dug, på en sommerdag og spise smørrebrød, mens man kigger ud over havet. Hyggen, samværet, og de utallige forskellige smagsnuancer når pålægget blander sig med rugbrødet, og skaber en følelse af eufori for smagsløgene – ja så er det sommer i Danmark.

 

Vi savner smørrebrød når vi rejser

 

Flere og flere danskere rejser på sommerferie til blandt andet Tyrkiet og Spanien, for at få sol, sommer, strand, og samtidig opleve en anden kultur. Herunder kommer man også ned til en anden madkultur. Tag til Spanien og få paella, eller tag ned til et af Tyrkiets mange all inclusive hoteller og få store buffeter med en masse retter af lam, okse og kylling. Og det kan helt bestemt også være enormt spændende og lækkert at prøve de lokale retter, men er der én ting som vi danskere savner, så er det rugbrødet og i den grad smørrebrødet.

 

Når du tager ud og rejser, så er det sjælendt, hvis ikke umuligt at købe rugbrød. Lige præcis dette er noget vi danskere savner allermest når vi rejser. Smørrebrød er en traditionel og tidløs spise, som vi danskere har fået en fra barnsben –  og derfor er det heller ikke mærkeligt at vi længes efter dette, når vi tager ud og rejser.

 

Category
Tags
No Tag

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *