I Danmark er vi jo faktisk omgivet af hav, og lige meget hvor man bor i landet, har man ikke langt til havet. Faktisk er vi et af de lande i verden, med flest meter kyst, per indbygger. Vi er selvfølgelig ikke helt i toppen, men vi er godt deroppe af. Derfor er det også helt naturligt for mange danskere at holde sommerferie på – eller omkring – vandet. Da der er meget hav i Danmark, er der også mange lystbådehavne, og mange danskere har egen lille båd. Både sejlbåde og motorbåde er godt repræsenteret rundt om i landet. De fleste der sejler fast ved jo godt at det er vigtigt med en redningsvest – både til børn og voksne. I mange år har almindelig redningsveste været udbredte, men de seneste år er de oppustelige redningsveste blevet mere og mere populære. Og dette med god grund. De oppustelige redningsveste er prismæssigt på et rigtig fornuftigt niveau, og så er de lidt mere behagelige at have på – og nemmere at transportere.

 

Hvis man sammenligner en oppustelig redningsvest med en almindelig redningsvest er der både fordele og ulemper, men overordnet set, er begge rigtig gode, til det vigtigste. Det er klart at udvalgtet i de er noget større, men de seneste par år er udvalget af de oppustelige blevet bedre og bedre og er i dag faktisk rigtigt fint.

 

Udover at bruge redningsvest til sejling, som jo er det mest benyttede, så er en af fordelene ved at have nogle oppustelige redningsveste liggende, at man altid er klar til at prøve ny, sjove aktiviteter på vandet. Disse er der de sidste år kommet flere og flere af herhjemme. En af de helt store er SUP (Stand up Paddle board) – og her er det rart at kunne smide en redningsvest på børnene, hvis de vil prøve kræfter med det. Det samme er gældende for windsurfing og alm. bølgesurfing, som også vinder mere og mere frem herhjemme.

 

Det er klart at det fint er muligt at deltage i ovenstående aktiviteter uden en redningsvest, men især hvis man har børn, er det bare rart at være helt sikker  – hellere safe end sorry. Og igen, med en oppustelig redningsvest, vil de fleste børn også være mindre tilbøjelige til at brokke sig, simpelthen fordi redningsvesten er noget mere behagelig at have på, end en alm. én, f.eks. Så, hop med på seneste bølge og udforsk de mange muligheder der er.

 

Category
Tags

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *