De fleste kan rigtig godt lide at rejse. Der er bare noget spændende og enormt afslappende ved at forlade sin gamle og lidt kedelige hverdag til fordel for en mere lækker livsstil i en fremmed del af verden med en anderledes kultur og livsstil.

Lige meget hvad man synes er spændende, så er der en rejse eller en rejsetype, der passer til lige netop det. Netop derfor kan det at rejse også nemt blive enormt personligt. Mange bliver forelsket i et land eller en rejsedestination og tager derhen hvert eneste år, eller bare når de får tid og mulighed. Det kan der være mange grunde til. Det kan være maden, menneskene, vejret, kulturen eller noget helt andet.

Faktum er dog desværre, at de færreste har mulighed for at rejse og opleve nye kulturer så ofte, som de egentlig gerne ville. Så er det egentlig underordnet, om man rejser fordi man godt kan lide det nye, eller fordi man har forelsket sig i en enkelt destination.

På rejse med musikken

Heldigvis er der andre måder, hvorpå man kan rejse, om end det er i en mere mental forstand. I denne globaliserede verden er der nemlig mulighed for at mindes de gode tider, da man var ude at rejse og uden bekymringer. Det kan man gøre gennem billeder, mad, film og meget andet.

Et værktøj, der dog især bliver brugt i dette regi, er musikken. Rigtig mange kulturer har nemlig deres egen helt særlige musik, der i den grad kan vækker minder, og som kan sende en tilbage. Det er faktisk bevist rent neurologisk, at en af de bedste måder at lagrer viden og minder i hjernen er gennem musik og lyd.

Det er derfor, du kan huske alle grundstofferne, hvis bare du laver en sang ud af det, og det er ligeledes derfor, du med det samme kan mærke sandet i næsen og den mexicanske sol mod din krop, når du hører en banjo spille.

Lær at spille musik

Hvis du heller ikke har tid, mulighed eller penge til at rejse til dine yndlingssteder i verden så ofte, som du gerne ville, så kan det være, at du skulle lære at spille musik. Alt efter hvilken kultur og hvilket sted du gerne vil mindes, er der selvfølgelig et væld af forskellige instrumenter og musikstile, du kan vælge imellem. Det kan være, at du gerne vil mindes det store vide Nordamerika ved at anskaffe dig en western guitar. Det kan også være, at du hellere vil mindes smagen af god rødvin og tapas samt den lækre spanske sol, mens du spiller på en spansk guitar.

I virkeligheden handler det dog nok knap så meget om, hvilken guitar eller hvilket instrument du anskaffer dig, men mere om hvilke sange du vælger at spille. Heldigvis er akkorderne til et væld af forskellige sange fra alle kulturer let tilgængelige online. Det betyder, at du så let som ingenting kan komme i gang med at lære lige netop den sang, som sender dig afsted på din drømmerejse, og du behøver ikke engang at betale en krone for det.

Som du bliver bedre og bedre til at spille musik, kan det endda være, at det er noget du kommer til at nyde bare for hvad det er fremfor en måde at glemme din kedelige hverdag. Det er i hvert fald den skæbne, der er tilfaldet rigtig mange af de kendte musikere, der i dag spiller deres sange i radioen.

Category
Tags
No Tag

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *