3 tips til dig der vil tage et års rejse til udlandet

Rigtige mange af os herhjemme i Danmark går og føler at vi er fanget i hamsterhjulet. Man står op hver dag for at gå på arbejde, som man bruger 1/3 af sin vågne tid på – det er selvfølgelig hvis man ikke tæller transporttiden til og fra sit arbejde med. Weekenderne har de fleste af os selvfølgelig også fri. Men lige meget hvad er en rigtig rigtig stor del af vores tid vi bruger på arbejde.

Er man en af de gode og/eller heldige som har fundet sig et arbejde man helt reelt synes er sjovt, spændende eller vigtigst af alt meningsfyldt, så skal man være taknemmelig. Der er dog rigtig mange af os der ikke har det sådan, desværre.

Der er dog ingen tvivl om at den eneste der har ansvaret for at jeg er glad for mit liv, det er mig. Og den eneste der har ansvaret for at du har et godt liv, ja det er sgu dig. Når det så er sagt, så kan det for rigtig mange være rigtig svært at bryde ud fa normerne og/eller tænke ud af boksen.

En god måde at stoppe hamsterhjulet er nemlig at tage væk. Væk fra det hele. Ud at rejse/bo i udlandet. Men det er der mange der ikke tør, fordi de tænker at det kan man da ikke, hvad så med job, osv. Men det kan man altså godt. Og det der er ekstra fedt ved det, er at man får perspektiv på tingene når man er afsted. Om det lige skal være et helt år behøves det selvfølgelig ikke. 3 eller 6 måneder kan også være super givende. Her kommer de 3 tips til dig som kunne tænke dig at tage en længere rejse.

  • Lav et realistisk budget og ha’ 10-20% ekstra sat af som buffer, så du ikke stresser over penge imens. Det vigtigste at kigge på er husleje der hvor du vil hen, samt leveomkostninger. Tager du til et billigere land end Danmark kan du faktisk leve og bo for ret lidt og laver du samtidig den simple, men enormt effektive regel at på rejsen ikke må købe ting, så sparer du rigtig mange penge.
  • Udlej dit hus/lejlighed. Husleje/lån herhjemme er ofte møg dyrt, og alene denne kan afholde mange for at tage af sted, derfor: lej det ud. Det kan godt være du ikke får alle pengene ind, men ofte kan du komme meget tæt på. Husk desuden at pakke din egne ting ordentlig væk i ordentlig emballage, da du så ellers kan komme hjem til ting og tøj der er ødelagt pga. fugt eller lugt. Ordentlig emballage koster ikke alverden, men kan spare dig for mange penge i længden. Du kan finde et godt udvalg af emballage her.
  • Bliver det for svært for dig at sparre op til rejsen, så overvej at arbejde freelance én gang om ugen mens du er afsted. 1 arbejdsdag om ugen er så lidt at man stort set ikke mærker det, på den positive side kan det faktisk gøre at man føler en smule mere connection til den rigtige verden. Hvis du arbejder 1 dag om ugen á 8 timer, så er det 30-40 timer om måneden, hvilket for fleste vil give omkring 5000 kr. i løn. Lever man i et rimelig billigt land kan man komme rigtig langt for de penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *