rejse med hund

Overvejer du at tage din hund med på ferie? Mange hundeejere har tænkt på at tage deres hund med på ferie, men hvilke ting skal du være opmærksom på, hvis du vælger at tage den lille firbenede med ud og rejse. I denne artikel får du en række gode råd til ting du skal være opmærksom på inden og undervejs på rejsen.

1. Få styr på det praktiske først

Inden du tager ud og rejser med din firbenede ven, så er der en række praktiske ting der skal være styr på. Allerførst så skal du have et EU-pas til din hund. Dette kan du få hos din praktiserende dyrlæge. Et godt råd er at få styr på dette i god tid inden afrejsen. Tager du din hund med ud og rejse uden pas, så kategoriseres det som ulovligt flytning.

Dernæst skal din hund være lovligt ID-mærket med en mikrochip. Grunden til disse forholdsregler er at sikre at din hund ikke bære sygdom og dermed smitte med ind i et andet land.

Til sidst så skal din hund vaccineres mod rabies mindst 3 uger før afrejse.

2. Pak grundigt – også til hunden

Når rejsen står for døren, så er det vigtigt at pakke grundigt til din hund også. Sørg for at du har hundemad og rigeligt med vand til hunden. Sørg også for at pakke noget af hundens yndlingslegetøj, så den forholder sig mere roligt. Har din hunde allergier eller problemer med maven og for medicin herimod, så husk og pak medicinen ned også.

3. Tag hensyn – du er ikke hjemme i Danmark

Husk og tag hensyn, og specielt i udlandet. Du skal have snor i din hund, når du befinder dig offentlige steder, og du skal så vidt muligt undgå, at din hund ikke frit mødes med andre hunde og specielt ikke herreløse hunde. Dette kan medføre at din hund bliver smittet med sygdom. Søger du mere information om at tage hunden med ud og rejse, så læs mere på: https://bullerbox.dk/artikler. Så er du godt klædt på til rejsen.

Category
Tags
No Tag

One response

  1. Gode tips, kunne godt bruge lidt flere dog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *