Efter en hård og lang periode med arbejde er det endelig blevet tid til ferie. Det kan være, at I har en aftale om, at ferierne altid er mobilfrie. Mobilerne har sine ulemper, da familien kan have svært ved at nyde hinandens selskab med elektronikkens tilstedeværelse.

Mobilerne har dog også nogle fordele, når I drager af sted på ferie. De kan bruges som et effektivt hjælpemiddel, når I skal finde bestemte seværdigheder eller kommunikere med de lokale. Mobilerne kan altså være til stor hjælp på rejsen.

En god dækning

Mobilerne kan være gode hjælpemidler på rejsen, og derfor er det en god idé at tjekke abonnementets dækning. Det er vigtigt at vide, om dit mobilabonnement dækker det område, som du rejser til. I de fleste mobilabonnementer er data i Europa inkluderet. Rejser du derimod til lande udenfor Europa, kan det være en god idé at tjekke op på priserne for brug af data. Hvis du har et 3 mobilabonnement, kan du tjekke op på hvilke lande, du er dækket ind under.

Det kan være en god idé at have data på mobilen, hvis du pludselig står i udlandet og ikke kan finde hjem. GPS’en på mobilen kan vise dig præcis, hvor du er. Desuden kan den lave en rute, som I kan følge for at komme det ønskede sted hen.

Mobilen kan også være en fordel at have med, hvis I skal spise på en lokal restaurant. Det er ikke alle lokale, der er lige gode til at snakke engelsk. I kan derfor bruge Google Translate til at kommunikere med de lokale.

Søg efter seværdigheder

Mobilen kan også være effektiv til at søge på forskellige seværdigheder. Det kan være rart at undersøge de forskellige muligheder, der er på destinationen. Desuden kan du ofte finde anmeldelser af seværdighederne på nettet. Dette er ikke altid noget, der er skrevet om i de fysiske brochurer. Hvis hele familien har planer om en rejse til Zanzibar, kan det for eksempel være rart at vide noget om de forskellige aktiviteter i området.

Det kan hurtigt blive uoverskueligt med mange forskellige brochurer, hvorimod nettet hurtigt kan danne et overblik over aktiviteterne. Nettet kan hurtigt vise åbningstider og priser for entre, hvilket gør det nemt for familien at sammenligne de forskellige muligheder. Mobilen er måske ikke passende, når familien spiller spil om aftenen i eksotiske omgivelser. Den kan dog være et godt hjælpemiddel, når familien skal finde vej eller kommunikere med de lokale.

 

 

Category
Tags
No Tag

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *