Sjove aktiviteter til festlige arrangementer på rejsen

Ethvert festlige arrangement bliver lige lidt sjovere af, at gæsterne undervejs har nogle sjove aktiviteter at tage sig til. Det kan både være i form af selskabslege, hvor alle gæster skal deltage eller det kan være andre ting, man løbende kan deltage i, hvis man har lyst. Mangler du inspiration til nogle underholdende indslag til et festligt arrangement, så finder du her nogle sjove ideer til netop dette.

Sådan vælger man de rette aktiviteter

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke lege og aktiviteter man kan arrangere, men når det er sagt, skal man alligevel lige tænke over hvilke og hvor mange gæster, der kommer, og så kan man selvfølgelig ikke have for mange aktiviteter. Det er trods alt ikke underholdningen gæsterne er kommet for, så det skal ikke virke som om, man er ved at drukne i selskabslege og andre aktiviteter. Aktiviteterne er til for, at man mellem måltiderne kan få mulighed for at slå mave og slappe af, inden endnu mere mad kommer på bordet, så det skal være noget let og hurtigt.

Det første man skal tænke over, når man skal vælge hvilke lege, der bedst vil fungere, er hvor mange gæster, der er med til festen. Der er for eksempel nogle lege, der simpelthen ikke vil fungere uden mange mennesker, og omvendt er der nogle lege, der kan blive alt for komplicerede og tage for lang tid, hvis for mange mennesker skal være med. Derudover skal man tænke over, om alle gæsterne kender hinanden. Nogle lege kan nemlig være lidt grænseoverskridende, hvis man ikke kender hinanden. Omvendt kan legene dog være med til at bryde isen. Alt dette er noget, man på forhånd skal vurdere, så man kan finde de helt rigtige lege at involvere gæsterne i, så det bliver en god oplevelse for alle.

Lav en quiz

Det er altid sjovt med en god quiz, og det er især oplagt, hvis man skal finde på en aktivitet til en fødselsdag, et bryllup eller noget lignende, hvor der er en hovedperson. Test gæsterne i deres viden omkring hovedpersonen/-erne – for eksempel omkring deres barndom, sjove episoder, yndlings-ting, rejser og meget mere. For at give det et sjovt twist, kan man finde alle de pinlige eller sjove episoder i personens liv frem, også dem gæsterne ikke ved noget om, for at give hele selskabet et godt grin. Giv vinderen en sjov præmie – gerne noget, der er relateret til et af de centrale spørgsmål i quizzen.

Holdaktiviteter

Der vil nok altid være nogle, der kender hinanden i forvejen, men for at ryste gæsterne endnu bedre sammen, kan man dele dem op i hold og lave konkurrencer mellem holdene. Holdaktiviteterne kan være noget aktivt, såsom en stafet med et underholdende twist eller noget andet teambuilding, eller det kan kobles sammen med den populære løsning – en quiz. Det kan for eksempel være i form af en musikquiz, hvor der bliver afspillet få sekunder af en sang, og holdene så hurtigt som muligt skal gætte den.

Underholdning efter maden

Aktiviteter til et festligt arrangement behøver ikke kun at være begrænset til selskabslege. Efter maden er der stadig mange timer, til festen slutter, og her skal der være noget andet at lave end at sidde ned og snakke. Det skal dog også være en mulighed, for det er ikke alle, der har lyst til at rende rundt på dansegulvet eller stå og hænge oppe i baren hele aftenen. Et dansegulv eller en bar er faktisk rigtig gode løsninger på underholdning til festen. God musik sætter altid gang i humøret og den festlige stemning, så hvis det er meningen med festen, kan man rydde nogle borde og gøre plads til et dansegulv. Man kan også slå to fluer med ét smæk og leje en cocktailbar til festen. Det kan man for eksempel gøre hos cocktailkursus.dk – læs mere om cocktailkursus.dk her. Det er underholdning i sig selv, at der står en bartender og langer drinks over disken i stedet for, at man skal blande sine egne drinks. Desuden skaber det god stemning, og man får lækre drinks oveni. Når der er lagt op til, at der skal være drinks til festen, må man selvfølgelig ikke glemme at købe masser af is, så drikkevarerne kan holde sig kolde. Man kan købe is hos istilfest.dk. Så vil både drikkevarerne og underholdningen være på plads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *