Er du til aktive ferier, er Bali helt klart en destination der er værd at tjekke ud! Hvis du vel og mærket også er til varmt vejr med solskin, billige priser på alting, venlig lokalbefolkning og vanvittig smuk natur. Men hvem er ikke det?

Bali er en del af Indonesion, som ligger i Sydøstasien, nordvest for Australien. Omgivet af øvrige indonesiske øer, og ellers bare det kæmpemæssige indiske ocean til alle sider. En aktiv rejse på Bali er sikker på at blive en succes, da den lille ø er spækket med actionfyldte aktiviteter, som alle vil nyde. Vi vil i det følgende komme ind på en række af dem.

Surfing & SUP

Bali er nok allermest kendt for sin surfing og SUP, og det er ikke uden grund. Den lille ø har utrolig mange lækre spots, og i højsæsonen vrimler det med surfere fra hele verdene – især australierne er godt repræsenteret her – selvfølgelig fordi at landet ligger så tæt på den lille ø. Der er dog også massere af muligheder for begynderen, som ikke har surfet før, men som ønsker at prøve kræfter med det, i form af alle de små beach breaks med mindre bølger, og selvfølgelig muligheden for at købe nybegynder-undervisning, til en billig pris.

Vil man have mere knald på, og ikke være afhængig af bølgerne, kan man også prøve kræfter med kitesurfing på en rejse til Bali. Kitesurfing er egentlig meget det samme som almindelig bølge-surfing, bortset fra at man bliver trukket af en kæmpe drage og derfor ikke er afhængig af bølger – men derimod vind. Der er for og imod i forhold til begge former for surfing.

Har man kun én dag vil almindelig surfing eller SUP helt klart være det bedste valg, da en instruktør riimelig nemt kan give én en succesoplevelse på bølgerne (de skubber dig frem på det helt rigtige tidspunkt, også skal du bare rejse dig – også tror man at man har styr på surfing, men næste gang man er i vandet uden en instruktør forstår man ikke hvorfor man ikke kan mere). Men man får en succesoplevelse og det er næsten det vigtigste. Du kan læse flere artikler om SUP her. Vælger man derimod kitesurfing er der meget teori man skal igennem, samt lære at flyve en kite først.

Ved man i god tid at man skal prøve kræfter med en form for surfing, kan man forbedrede sig i vinterhalvåret – på snowboard. Så i stedet for de gammeldags ski, er det på med snowboardet på skiferien. Balancen og stilen er meget det samme, på surfboard og snowboard, så man vil have en kæmpe fordel. Vil man gå all in kan man også kaste sig ud i skateboard. Se mere om hvordan du kommer i gang med snowboard, på Adventure-Mag.dk her.

Dykning og rafting

En rejse til smukke Bali er næsten ikke fuldendt uden en dykketur, der er utallige smukke steder at udforske og alle niveauer er ligeledes velkommen her. Derudover finder du fede muligheder som rafting, ATV-kørsel og paintball på den lille vidunderlige ø.

Category
Tags

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *